Wat kan ik met mijn spaargeld doen in 2021?

Momenteel is de spaarrente negatief. Dit maakt het bijna zonde om jouw geld op de bank te laten staan. Maar wat moet jij dan doen met dat spaargeld? In deze blog krijg jij een aantal tips over het investeren van jouw spaargeld in andere zaken. Er zijn namelijk verschillende manieren om meer rendement te behalen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan gauw verder!  

Beleggen 

Een bekende manier om meer rendement op spaargeld te behalen is beleggen. Veel mensen vinden beleggen ingewikkeld en toch ook wel een beetje eng. Er zit namelijk een bepaald risico aan beleggen. Om dit risico te spreiden kan jij kiezen voor een vermogensbeheerder. Deze persoon heeft verstand van zaken en maakt voor jou de investeringsbeslissingen. Toch liever zelf beslissingen maken met hulp? Neem dan een beleggingsadviseur in de arm. Op deze manier krijg jij advies wanneer jij dit nodig hebt. Daarnaast kan jij beleggen in fondsen en op de AEX-beurs. Tegenwoordig is dit een beetje achterhaald en zijn er nieuwe manieren om te beleggen.  

Beleggen in cryptomunten 

Het beleggen in cryptomunten is momenteel razend populair. Een van de bekendste cryptomunten is de Bitcoin, waarschijnlijk heb jij hier wel eens van gehoord. Bij alle cryptomunten is het van belang dat jij je goed verdiept in hoe het precies werkt. Als jij het niet begrijpt, zijn de risico’s namelijk vrij groot. De koersen schommelen enorm, waardoor een risico snel genomen is. Toch kan 2021 wel een goed moment zijn om jouw geld in Bitcoin of andere munten te steken. De Bitcoin koers steeg dit jaar namelijk al naar een recordwaarde van 60 duizend dollar! Liever investeren in een andere cryptomunt? Het is ook mogelijk om Ethereum te kopen of de Ripple. Deze cryptomunten zijn na de Bitcoin het grootst in opkomst. 

Investeren in vastgoed 

Heb jij heel veel spaargeld? Dan kan het investeren in vastgoed een uitstekend idee zijn. Momenteel stijgen de prijzen van panden enorm. Dit komt niet alleen door een tekort aan woningen, maar ook door een lage rente. Hierdoor gaan meer mensen een woning of pand kopen. Door het welbekende woningtekort zijn mensen bereidt hier veel geld voor te betalen. Naar verwachting gaan de huizenprijzen nog verder toenemen. Hierdoor is het nu nog aantrekkelijk om te beginnen met investeren in vastgoed. Vanzelfsprekend brengen alle drie de mogelijkheden risico’s met zich mee. Houdt er rekening mee dat jij altijd moet investeren met geld dat jij kan missen. Het is namelijk mogelijk om geld te verliezen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.